Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Lokförare / Röster om utbildningen / Hannes har valt rätt yrke

Hannes har valt rätt yrke

Hannes Assarsson kommer från Nässjö men flyttade till Falun för några år sedan för att studera till idrottstränare på Högskolan i Dalarna. Då det var ont om jobb inom området valde han att flytta hem till Nässjö igen och plugga till tågförare istället. Efter ett års studier är han nu klar och börjar jobba som tågförare på Green Cargo som kör gods.

Hannes har valt rätt yrke

"Jag kände direkt att jag gillade miljön och hade valt rätt yrke att satsa på."

"Utbildningen har varit hälften teori och hälften praktik, så kallad LIA, då vi är ute och kör tåg tillsammans med en handledare. LIA-delen har varit över förväntan, men teoridelen inte riktigt som förväntat. Då jag är van vid högskola med mer självstudier och hemuppgifter var det en omställning till mer klassrumstid. Allt har ju för- och nackdelar beroende på hur man är som person, men jag skulle ha uppskattat mer hemarbeten.

Det som förvånade mig mest under utbildningen var första gången jag klev in i ett Rc4 lok från -76 och upptäckte att loken i regel inte är de nyaste. Men jag kände direkt att jag gillade miljön och hade valt rätt yrke att satsa på. Jag har inte haft några problem med att få jobb inom yrket och börjar min tågförarkarriär på Green Cargo i Nässjö direkt efter skolan tar slut."

Martin Assarsson,
blivande tågförare på Green Cargo
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: