Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Lokförare / Röster om utbildningen / Petra gör LIA som lokförare

Petra gör LIA som lokförare

Petra gör LIA på Green Cargo. Petra kör godståg på sin Lia på Green Cargo. Petra tar ut sin tågorder innan körning.

Första Lia-perioden är snart slut för våra blivande lokförare och Petra som har varit på Green Cargo och kört godståg är mycket nöjd med sin praktik.

Petra Thorsén valde att göra sin Lia på Green Cargo eftersom hon efter utbildningen vill köra godståg och inte persontrafik.

- Det har varit kul och omväxlande. Lia:n har uppfyllt mina förväntningar och den kompletterar utbildningen. Det som vi teoretiskt har läst på skolan har fallit på plats under praktiken. Det har varit många aha-upplevelser och man förstår sammanhanget bättre, säger Petra.

Omväxlande arbete

Under Lia:n har Petra fått köra både diesellok och ellok, hon har även fått testa att köra radiolok då man fjärrstyr tåget med en panel på magen. Ofta jobbar man själv när man kör godståg och då är det till hjälp när man t.ex. backar intill vagnar och vid växling.

Spärrfärd, då man kör på en spårsträcka som är helt avlyst för annan trafik och tågfärd, då man kör på vanligt spår har hon också hunnit med att köra på Lia:n.

- Jag har inte ångrat att jag hoppade på utbildningen till lokförare, jag trivs verkligen med yrket. Att köra godståg passar mig eftersom det inte bara innebär att man kör tåg utan även andra moment som t.ex. växling och att köra radiolok, säger Petra.
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: