Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Nyheter / Cecilia fokuserar på sälj och marknadsföring

Cecilia fokuserar på sälj och marknadsföring

Cecilia pluggar till Teknisk försäljare. Frida Gustafsson och Cecilia Mårtensson på Din webbstrateg.

Cecilia Mårtensson går sista terminen på den två år långa yh-utbildningen Teknisk försäljare B2B. På utbildningens sista LIA-period är hon på Helpa.se och Din webbstrateg i Jönköping. Kursens fokus ligger på digital marknadsföring och teknisk försäljning.

LIA är en viktig del på yrkeshögskolan. LIA betyder lärande i arbete och innebär att en del av utbildningen är förlagd ute på en arbetsplats.

Vad har fokus varit under denna LIA-period?

Fokusen har varit både på sälj och marknadsföring. Men framförallt digital kommunikation och teknisk försäljning. På Helpa.se, som är en lokal e-handel, har det varit mer säljinriktat. Det man säljer in till butikerna i Jönköping är möjligheten att ansluta sig till en ny digital sälj- och marknadskanal.

På Din webbstrateg har det varit en mer blandad kompott. Förutom sälj och marknad har jag arbetat med hemsidor och texter till bland annat utbildningar som Din webbstrateg kommer att ha.

Vad har du lärt dig under den här LIA:n?

Jättemycket olika saker, eftersom jag kommer i från en helt annan bransch, jag är undersköterska sedan 12 år tillbaka, så tycker jag att man lär sig något nytt varje dag. Det som jag dock sätter högt upp på listan när det gäller ny kunskap är att arbeta just digitalt, hur man kan arbeta med företag digitalt, det vill säga att det finns oändliga möjligheter för ett företag att strukturera och kommunicera på nya givande sätt.

Varför tycker du att LIA är en viktig del i utbildningen?

Därför att man får komma i kontakt med företag som arbetar med just det som utbildningen handlar om. Man får ju bara den teoretiska kunskapen i skolan och den överensstämmer inte alltid med verkligheten utan teorin blir mer en grund i vad som komma skall. Det är på LIA:n man verkligen skaffar sig den kompetens som krävs i sin nya yrkesroll. Framför allt har du möjlighet att skaffa dig kontakter som i sin tur förhoppningsvis leder till ett arbete efter examen.

Till sommaren tar du examen, hur ser dina framtidsplaner ut?

Förhoppningsvis har jag gjort bra i från mig under min LIA period här på Din webbstrateg och Helpa.se så att jag få en tjänst här. Jag trivs jättebra. Men framför allt hoppas jag att utbildningen har gett mig de förutsättningar som behövs för att få ett jobb inom branschen för det var därför jag valde att söka från början. Karriärsbyte!
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: