NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Tågförare med TSM-behörighet

Tågförare med TSM-behörighet

Snabbtag_500x280w DSC02225_500x280_webb DSC02235_500x280_webb DSC02238_500x280_webb DSC02198_500x280webb

Vill du jobba som lokförare? Då ska du söka vår utbildning Tågförare med TSM-behörighet. Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för att kunna köra tåg på det svenska järnvägsnätet. Det är idag stor brist på lokförare i Sverige, vilket gör att det finns goda möjligheter att få jobb.

Utbildningen till lokförare är framtagen i samarbete med järnvägsbranschen och innehållet är anpassat till järnvägsbranschens krav. För att passa som lokförare bör du vara serviceinriktad och stresstålig och kunna fatta rätt beslut i oväntade situationer. Det är också en fördel om du är intresserad av teknik. Utbildningen ger dig de kunskaper och färdigheter som behövs som lokförare. En stor del av utbildningstiden är förlagd på olika järnvägsbolag, genom lärande i arbete, LIA.

I Järnvägsknuten Nässjö möts sex järnvägslinjer och flera av de stora tågbolagen har kontor här. Förutsättningarna är därför mycket goda att lära sig allt som yrkesrollen som lokförare kräver, både teoretiskt och praktiskt.

Efter utbildningen har du kunskaper motsvarande förarbevis enligt EU:s krav. Utbildningen ger också kompetens inom områden som berör bromsprovare, bland annat signalgivare vid växling och tillsyningsman spärrfärd. Arbetsuppgifterna i yrkesrollen som lokförare varierar inom de olika företagen, från att enbart köra tåg till att ha mer flexibla arbetsuppgifter som växlare , radioloksoperatör m.m. Hos vissa arbetsgivare är man både lokförare och tågvärd. Lokföraryrket har i större utsträckning också blivit ett serviceyrke. Arbetstiderna som lokförare kan variera. Som lokförare på godståg kan du ofta få räkna med nattarbete och överliggning på annan ort, medan lokförare inom lokaltrafiken ofta jobbar dagtid.

Utbildningen är anpassad till den nationella utbildningsplan som branschorganisationen Almega och branschföretagen tagit fram.

Länk till film från besök vid en tågsimulator hos VTI i Linköping.
Inom en snar framtid har vi en tågsimulator även på Nässjöakademin.

Behörighetskraven kan du läsa om under Ansökan.

Vill du veta mer om utbildningen?

Ring:

0380-51 72 50

Maila:

larcenter@nassjo.se

Studie och yrkesvägledning:

0380-51 72 62, 51 72 64, 51 72 66

Facebook:

http://www.facebook.com/Nassjoakademin
© 2016 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: