NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Verktygsmakare

Verktygsmakare

Robert jobbar som verktygsmakare. Hörselskydd tillverkas med hjälp av verktyg. Robert justerar ett verktyg.

Vill du bli en nyckelperson inom industrin och vara med tidigt i processen för att ta fram nya produkter? Är du en noggrann, kreativ och klurig person som gillar teknik och omväxlande arbete? Är du dessutom lösningsfokuserad och intresserad av att svarva, fräsa, slipa, montera, programmera maskiner och göra ritningar i CAD-program? Då är verktygsmakare något för dig.

Vad gör en verktygsmakare?

En verktygsmakare gör det möjligt att tillverka produkter på ett kostnadseffektivt sätt och många saker som vi ser som självklara i vår vardag skulle inte finnas om inte verktygsmakaren försedde industrin med verktyg för tillverkning av dessa. Som en modern verktygsmakare är du med från början till slut i utvecklingen och tillverkningen av ett nytt verktyg (form), från ritning eller datorfil till färdig produkt. Ett verktyg som sedan i sin tur tillverkar plast, plåt och aluminiumprodukter som du hittar runt omkring dig i ditt dagliga liv. T.ex. stekspadar, mobilskal, hörselskydd, knivskaft, bildelar, solceller till solpaneler m.m.

Robert Nord jobbar sedan 10 år som verktygsmakare, läs om hur hans vardag ser ut.

Efter utbildningen

Utbildningen till Verktygsmakare/Toolmaker ger dig de kunskaper du behöver för att kunna arbeta med konstruktion och bearbetning av moderna verktyg inom industrin.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på 1,5 år och genomförs i nära samverkan med regionala och nationella industriföretag och andra branschföreträdare. Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen tillsammans med näringslivet så att den direkt svarar mot branschens kunskapsbehov.

Utbildningen genomförs på två orter - Nässjö och Värnamo. Undervisningen växlar mellan orterna och förläggs både i skola, verkstadsmiljö och ute på företag.

Praktik - Lärande i arbete (LIA)

En fjärdedel av utbildningstiden är praktik sk. Lärande i Arbete (LIA) på företag där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare. Om du redan jobbar på ett företag inom branschen kan du kombinera studierna med praktik på arbetsplatsen.

Studiestöd och examen

Utbildningen är eftergymnasial, avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Vad gör en verktygsmakare? Se filmen som förklarar mer!

Vill du veta mer om utbildningen?

Utbildningsledare

Stefan Liv
Tel: 0380-51 72 81
Vxl: 0380-51 72 50

Maila:

stefan.liv@nassjo.se

Studie och yrkesvägledning:

0380-51 72 62, 0380- 51 72 64, 0380-51 72 66

Facebook:

facebook.com/Nassjoakademin
© 2017 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: