NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Verktygsmakare

Verktygsmakare

VM01 VM02

Utbildningen till Verktygsmakare ger dig de kunskaper du behöver för att kunna arbeta med konstruktion och bearbetning av verktyg inom industrin.

Som en modern verktygsmakare är du med från början till slut i utvecklingen och tillverkningen av ett nytt verktyg, från ritning eller datorfil till färdig produkt. Du behöver ha goda IT-kunskaper, kunskap om material och bearbetning samt kunskaper om miljö, hållbarhet och kvalitetsarbete.

Utbildningen Verktygsmakare ger dig förutsättningarna du behöver för att kunna fungera i yrkesrollen. Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som verktygsmakare eller verktygstekniker. Verktygsmakare är idag ett bristyrke och det finns ett stort anställningsbehov inom industrin.

Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen tillsammans med näringslivet så att den direkt svarar mot branschens kunskapsbehov. Utbildningen ger dig både teoretiska kunskaper och praktisk tillämpning inom de ämnesområden som ingår. Under utbildningen arbetar du även med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete) ute på företag. Studiebesök, gästföreläsningar, projekt och LIA ger en tydlig koppling till yrkesrollen och möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper i praktiken redan under utbildningens gång.

I utbildningen får du lära dig om hur modern teknik används för att bidra till ökad produktivitet vid verktygstillverkning. Du kommer behärska datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt kunna programmera, ställa in och köra CNC-maskiner. Du studerar materialegenskaper, ritningsläsning, kvalitetssystem och uppföljning av projekt. Du kommer få färdigheter i att tillverka och montera detaljer till klipp-, press- och formverktyg, jiggar och fixturer, samt skärande verktyg.

Utbildningen genomförs på två orter - Nässjö och Värnamo. Undervisningen växlar mellan orterna och förläggas både i skola, verkstadsmiljö och ute på företag.

Vad gör en verktygsmakare? Se filmen som förklarar mer!

Ansök till utbildningen!
Utbildningsstart: December 2016

Vill du veta mer om utbildningen?

Ring:

0380-51 72 50

Maila:

nassjoakademin@nassjo.se

Studie och yrkesvägledning:

0380-51 72 62, 51 72 64, 51 72 66

Facebook:

http://www.facebook.com/Nassjoakademin
© 2016 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: