Test
NÄSSJÖ KOMMUN
Close Google

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate NÄSSJÖ LÄRCENTER

Hem / Verktygsmakare / Om utbildningen

Verktygsmakare

Robert jobbar som verktygsmakare. Hörselskydd tillverkas med hjälp av verktyg. Robert justerar ett verktyg.

Vill du bli en nyckelperson inom industrin och vara med tidigt i processen för att ta fram nya produkter? Är du en noggrann och kreativ person som gillar teknik och omväxlande arbete? Är du dessutom lösningsfokuserad och intresserad av att svarva, fräsa, slipa, montera, programmera maskiner och göra ritningar i CAD-program? Då är verktygsmakare något för dig.

Vad gör en verktygsmakare?

En verktygsmakare gör det möjligt att tillverka produkter på ett kostnadseffektivt sätt och många saker som vi ser som självklara i vår vardag skulle inte finnas om inte verktygsmakaren försedde industrin med verktyg för tillverkning av dessa. Som en modern verktygsmakare är du med från början till slut i utvecklingen och tillverkningen av ett nytt verktyg (form), från ritning eller datorfil till färdig produkt. Ett verktyg som sedan i sin tur tillverkar plast, plåt och aluminiumprodukter som du hittar runt omkring dig i ditt dagliga liv. T.ex. stekspadar, mobilskal, hörselskydd, knivskaft, bildelar, solceller till solpaneler m.m.

Robert Nord jobbar sedan 10 år som verktygsmakare, läs om hur hans jobbvardag ser ut.

Efter utbildningen

Utbildningen till Verktygsmakare/Toolmaker ger dig de kunskaper du behöver för att kunna arbeta med konstruktion och bearbetning av moderna verktyg inom industrin.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på 1,5 år och genomförs i nära samverkan med regionala och nationella industriföretag och andra branschföreträdare. Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen tillsammans med näringslivet så att den direkt svarar mot branschens kunskapsbehov.

Utbildningen genomförs endast i Värnamo. Undervisningen förläggs både i skola, verkstadsmiljö och ute på företag.

Praktik - Lärande i arbete (LIA)

En tredjedel av utbildningstiden är praktik sk. Lärande i Arbete (LIA) på företag där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare. Om du redan jobbar på ett företag inom branschen kan du kombinera studierna med praktik på arbetsplatsen.

Studiestöd och examen

Utbildningen är eftergymnasial, avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningen ger dig en yrkeshögskoleexamen.

 

Vill du veta mer om utbildningen?

Utbildningsledare på
Campus Värnamo

George Adanko
Tel: 0370-37 80 92
E-post: george.g.adanko@varnamo.se
Campus Värnamo web

Studie och yrkesvägledning:

0380-51 72 62, 0380-51 72 64, 0380-51 72 66

Facebook:

facebook.com/Nassjoakademin
© 2018 nassjo.se | producerad av webbyrå zwebb | drivs av ezpublish™ | redigera

Nässjö lärcenter, 571 80 Nässjö TEL: 0380-517250/70 E-post: